VAH ! BÖYÜKŞEHİR VAH !

Şehir merkezinde akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli yağmur sonrası vatandaşlar neye uğradığını şaşırırken, cadde ve sokaklar ise su birikintileri ile doldu taştı. Şehrin bazı yerlerinde bir metreye kadar yaklaşan su birikintileri vatandaşları tedirgin e- derken, birçok iş yerini ise su bastı. Şehir merkezindeki esnaflar kendi çabalarıyla dükkanlara giren sularıçıkartmanın talaşına düşerken, trafikte ise aksamalar yaşandı. 

Şiddetli yağış sonrasında bazı vatandaşlar ise tıkanan mazgalları kendi imkanları ile açmaya çalışırken, insanlar cadde ve sokakta yürümekte zorlandı. Sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorluk çekerken, yayalar ise kimileri binaların girişlerinde bekleyerek yağmurdan korunmaya çalıştı, bazıları ise sağanak yağışa aldırış etmeden suyun içinde yürümeye devam etti. Belediye ekipleri ise şiddetli yağış sebebiyle sorun yaşanan bölgelere müdahalede bulundu. Ayrıca Karadeniz Sahil Yolunun bazı kesimlerinde biriken su nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama yaşandı.

''Vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi''

Şiddetli yağış sonrası oluşan manzarayı çekip, sosyal medya hesaplarında paylaşan tepkili vatandaşlar; ''Ne zaman böyle şiddetli yağmur yağsa hep aynı manzara. Esnafların dükkanını su bastı. Dışarıda yağmura yakalananlar evlerine gitmekte zorluk yaşadı. Geçen haftalarda ise yağmur sonrası Ordu'nun en işlek caddesi su altında kaldı. Bu şehrin ciddi anlamda halloldu zannedilen altyapı sorunu var ve bunun acilen giderilmesi gerekiyor. Allah göstermesin Giresun'daki gibi büyük bir afetin olması durumunda Ordu'da ciddi kayıplar yaşanabilir. Yol kenarlarındaki gider mazgallarının tıkalı oluşu su baskınlarına sebep oldu. Bir çok esnaf maddi kayıp yaşadı. Su baskınlarının her zaman aynı mevki de olması, vatandaşı bu konuda önlem alınmamasına isyan ettirdi.'' ifadelerine yer verdiler.