YUNUS EMRE KURULUŞ KAMPI’NDA KAYITLAR BAŞLADI

    İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek kampın başlamasına sayılı günler kaldı. Temmuz ayında başlayacak olan kampa, 2016-2017 eğitim - öğretim yılında 8, 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler katılabilecek.
     Yunus Emre Kuruluş Kampı’nın 8 hafta süreceğini ve öğrencilerin birer haftalık dönemler hâlinde kampa katılacağını belirten Başkan Yılmaz, “2 Temmuz- 26 Ağustos tarihleri arasında hizmet verecek olan Yunus Emre Kuruluş Kampımızda,gençlerimizin ulaşım dâhil tüm masrafları Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak. Azami 200 kişilik gruplar hâlinde yapılacak kampa kız ve erkek öğrenciler, ayrı dönemlerde katılacak” dedi.
     İlk olarak 2015- 2016 eğitim- öğretim döneminde başarılı olan yaklaşık 1.000 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen BaşkanEnver Yılmaz, “Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmesine yardımcı olmak için bu kamp programımızı hazırladık. Öğrencilerimizin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Yunus Emre Kuruluş Kampımız sayesinde gençlerimizin eğlenmesini ve eğlenirken de öğrenmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

DENİZE SIFIR KAMP
     Denize sıfır alanda süper bir kamp projesinigeçtiğimiz yıl hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Kampımızı, Ünye ilçemizde denize sıfır, mavi ve yeşilin tüm tonlarının bir arada görüldüğü doğa harikası bir bölgede hayata geçirmiştik. Birer hafta arayla 8 dönem misafir edeceğimiz öğrencilerimiz, bungalov evlerde konaklayacak, sabah kahvaltısından, öğle ve akşam yemeklerinden de ücretsiz faydalanacak. Kamp süresince gençlerimiz, çeşitli sportif aktiviteler, sosyal ve kültürel geziler, sinema, kamp ateşi, değerler eğitimi, yüzme, ilk yardım ve kitap okuma gibi birbirinden farklı birçok etkinliğe katılacak.
     Başkan Enver Yılmaz, “Güvenlik için gerekli tedbirlerin alındığı kamp merkezimiz, 24 saat güvenlik kameraları ve güvenlik personeliyle kontrol edilecek.Öğrencilerimiz, velileri ve görevlilerden başka hiç kimse kampımız içerisine alınmayacak. Kız öğrencilerimizin kampta kaldığı dönemlerde ise sadece bayan personellerimiz görev yapacak” (AFİŞ)