YEDAŞ’a sağlık semineri

    Gün içinde uzun saatler bilgisayar karşısında oturma, ekranlı araçlarla çalışma, evrak okuma, havasız ofislerdeki ısıtma soğutma sistemleri ve hareketsizlik, kronik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Medical Park Ordu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Özcan Hız, Ordu Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) çalışanlarına “Ofis Ergonomisi” konulu seminer verdi. Yoğun katılımın olduğu seminerde personellere masa başında duruş ve oturuşlarla ilgili önemli bilgiler verdi. Çalışanlara ofis ortamında nasıl hareket edeceklerini uygulamalı olarak gösteren Doç. Dr. Özcan Hız, masa başı çalışanlarına gün içerisinde ufak egzersizler önerdi.
    Doç. Dr. Özcan Hız, “Uzun süre masa başında oturanlarının en büyük sorunlarından biri olan kas ve iskelet sistemini sorunları ofis çalışanlarında görülen sağlık sorunlarıdır. Duruş ve oturma bozukluğunun sebebiyet verdiği bel, boyun ve iskelet ağrıları gibi rahatsızlıkların birçoğu çalışma saatleri içerisindeki duruşumuza dikkat etmemekten kaynaklanıyor. Gün içerisinde yapılacak ufak egzersizler büyük rahatlama sağlayacaktır. Düzenli olarak yapıldığında da hayatınıza büyük bir rahatlama gelecektir.” diye konuştu.     Doç. Dr. Özcan Hız, toplumumuzun büyük bölümünün beden duruşunun yanlış olduğunu söyledi. Bilgisayar başında ya da uzun süreli ayakta çalışma ve fazla kilo gibi birçok etken nedeniyle insanların yanlış duruş sergilediğini kaydeden Doç.Dr.Özcan Hız, “Özellikle çocuk yaşlarda edinilen yanlış alışkanlıklar, ileride ciddi sorunlara yol açıyor. "Ağaç yaş iken eğilir" mantığıyla, çocuklarımızı doğru duruş pozisyonuna alıştırmalıyız" şeklinde konuştu.
    Hız, konuşmasının devamında, hareketsiz ortamlarda ofis hayatının olumsuz etkileri ile bilinçlendirmenin bu tür seminerlerle devam edeceğini ifade etti.(AFİŞ)