YAMAÇ PARAŞÜTÜNE YOĞUN İLGİ

Kent merkezinden teleferik ile yaklaşık 7 dakika gibi kısa bir sürede çıkış yapılan 530 rakımlı Boztepe, yamaç paraşütü yapmak isteyenlere eşsiz bir manzara sunarak, büyük bir keyif yaşatıyor. Konuyla ilgili konuştuğumuz turizm acentesi görevlisi Erhan Özata, 1 Temmuz itibarriyle yerli ve yabancı turistlerin Ordu'ya ve Boztepe'ye yoğun bir şekilde geldiğini belirtrek, şu ifadelere yer verdi; ''Şu an turistler gelmeye başladı. İlerleyen günlerde daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini tahmin ediyoruz. Şu an yamaç paraşütü oldukça ilgi görüyor. Boztepe, yamaç paraşütü açısından ülkemizdeki üçüncü yasal tepe. Burada sertifikalı ve sigortalı pilotlarımızla uçuş yapıyoruz. Şu an buradan yamaç paraşütüyle uçuş artı fotoğraf ve video ücreti toplam 500 lira. Birçok yerde bu fiyatlar daha yüksek ama pandemi sürecinde özellikle yerli halkımız ekonomik anlamda zor günler geçirdiği için bizler yamaç paraşütüne zam yapmadık. Ordu'da yamaç paraşütü gerçekten çok seviliyor ve her zaman rağbet görüyor. Yamaç paraşütünün bu kadar çok sevilmesi şehrimiz adına güzel bir durum'' dedi.

''Yamaç paraşütünden korkmayın''

Özata; ''Boztepe'den yamaç paraşütüyle uçan kişilerin aşağıya inip, hazırlanıp teleferikle tekrar yukarı çıkması ortalama 40 dakika gibi kısa bir zaman sürüyor. Paraşütle havada kalma süresi ise 10-15 dakika. Gerçekten güzel bir deneyim ve hoş bir anı oluyor. Paraşütle atlamaya cesarat edemeyen veya korkan kişiler var ise eğer hiç korkmasınlar. Profesyonel ve deneyimli pilotlarımızla birlikte atladığınız için gayet güvenli bir aktivite'' dedi. 

''Sadece Ordu ve Brezilya'da var''

Boztepe, yamaç paraşütü yapmak için teleferikle çıkılan ve denize karşı uçulan özellikler bakımından dünyada ikinci tepedir diyen Özata, şu ifadelere yer verdi; ''Aynı özellikleri taşıyan bir diğer tepe ise Brezilya'da mevcuttur. Yani dünya üzerinde böyle bir alan bir Brezilya'da bir de Ordu'da var'' dedi.