Ünye İİBF’de “Toplumsal Cinsiyet” Konferansı

    Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Ünye’de çocuklarla çalışan meslek grupları da katıldı.
    Oturum Başkanlığını Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal’ın yaptığı paneldeOkul Öncesi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Nalan Arabacı “Çocuklar ve Eğitim” başlıklı sunumunda eğitimin çocuk hayatındaki önemine ve okul öncesi eğitime dikkat çekti. Madalyon Psikiyatri Merkezi Kurucu ÜyesiProf. Dr. Ayşe Yalın ise “Çocuk İstismarı” başlıklı sunumunda istismar türleri, çocukların istismara uğradığının nasıl anlaşılacağı ve istismara nasıl engel olunacağı konusunda bilgi verdi. Son olarak Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim ÜyesiDoç. Dr. Sebiha Kablay “Çocuk İşçiliği” başlıklı sunumunda çocuk işçiliğinin çalışma ilişkileri alanının en önemli sorunlarından biri olduğuna, çocuk istihdamı türlerine,  çocuk işçiliği ile mücadele için yapılması gerekenlere vurgu yaptı.
    Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindegerçekleştirilen bir diğer etkinlik de “Toplumsal Cinsiyet” konulu konferans oldu. Konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal, akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve davetliler katıldı.
    Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahinde Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen konferansta kadın hareketleri, ataerkil kültür, kadınlık ve erkeklik rolleri, hiyerarşik ilişki biçimleri ve şiddet konuları ele alındı. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin, toplumsal cinsiyet eşitliğine ait farkındalığın ve bilincin geliştirilmesinin öneminin vurgulandığı konferansta Prof. Dr. Şahinde Yavuz toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin temel kavramlardan bahsederek Batı’da ve ülkemizde Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve günümüze ilerleyen tarihsel süreçte kadınların toplumsal hak ve eşitlik mücadelesini anlattı. Konferansın sonunda öğrenci ve katılımcıların soruları Şahinde Yavuz tarafından cevaplandırıldı.(AFİŞ)