Ünye’de Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği açıldı

    Ünye Alevi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Liseler Mahallesi’nde hizmete açıldı.
Başkanı Ceyhan Aksu, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerine ilişkin şu bilgiyi verdi:
“Derneğimizin 80 civarında üyesi mevcut, üye kayıtlarımız devam ediyor. Yeni üyelerimiz bugünde oldu ve bundan sonrada olacak. Derneğimizin kurulma amacı Alevilik, Bektaşilik inancı doğrultusunda bu kanalda gelen öğretileri, yaşam tarzlarını günümüze yaymak. Yani dostluğu, kardeşliği, birlik ve beraberliği yaymak. Bu konuda duyarlı çevrelerle birlikte, sosyal etkinliklerimizle birlikte bunu ilerletmek. Bu sosyal etkinlikler nedir? Saz kursları, Sema kursları, Alevilik üzerine eğitimler olacak. Bugün bizimle olan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.” 
    Derneğin yönetim kurulu üyelerini de tanıtan Başkan Ceyhan Aksu; “7 Kişilik yönetim üyemiz var. Harici olarak ise 50-60 civarında kurucu üyemiz var. Başkan Yardımcısı Mehmet Şensoy, Sayman Yüksel Usta, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bulut, Emrah Çolak” dedi.
    Açılış Programına Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Vekilleri Zekai Baş ve Murat Ocak, sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti başkanları, il başkanı katıldı. (AFİŞ)