Türkiye'nin Yeni Atıcıları Bu Poligonda Yetişiyor

Türkiye’de sadece iki şehirde bulunan ve elektronik sistemli Ordu Havalı Silahlar Atış Poligonu’nda eğitim alan sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda madalya kazanmak için hedefi 12’den vurma mücadelesi veriyor.
    Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Spor Salonu’nda açılan, son teknoloji ile yapılan elektronik sistemli ‘Havalı Silahlar Atış Poligonu’ milli sporcumuz Cevat Karagöl öncülüğünde sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Türkiye’de sadece iki şehirde bulunan atış poligonunda çalışan sporcular, en yüksek puanı almak için birbirleriyle yarışıyor.

“Bize sadece çalışmak kalıyor”
    Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Genç ‘in poligon ve atıcılık sporu konusunda önemli desteklerinin olduğunu belirten Ordulu milli sporcu Cevat Karagöl, genç sporcuların yetiştiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    Karagöl, “Yeni poligona kavuşmamızın üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. Ama 1 yıl dolmamasına rağmen orada lise ve ortaokul bazında gençlerimizi spora başlattığımız çalışmalarımız var. Ünye’den, Kumru’dan, Altınordu merkezden okullarımızdan sporcularımız var. Trabzon’da bölge yarışmaları yapıldı. İlk önce Ordu’da il yarışması yapmıştık. Oradan seçtiğimiz sporcuları Trabzon’daki bölge yarışmasına yolladık. Ortaokullar düzeyinde bir takımımız Türkiye şampiyonasına katılıyor. Liseler bazında Ünye’den katılan iki takımımız var. Altınordu’dan üç takım katılıyor. Toplamda baktığınız zaman sekiz dokuz takımımızdan altısı Türkiye şampiyonasına katılıyor. Bu ilk yıl olması nedeniyle önemli bir başarıdır. Bu anlamda çocuklarımız çok istekli. Dolaysıyla poligon, Ordu’da bize çok önemli şeyler kattı. Bu destekle birlikte bizde orada çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz ve çocuklarımızı, gelecek vaat eden sporcularımızı yetiştiriyoruz. Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Genç bize bu konuda büyük destek veriyor. Milli sporcu olarak bizimde önümüzü açıyor. Bize sadece çalışmak kalıyor. Bizde onu yapmaya çalışıyoruz. Atıcılık branşı Ordu’da ilerleyecektir diye düşünüyorum. Bizde bu azim ve çalışmalarımızla Ordumuz ve ülkemiz adına bayrağımızı en güzel yerlerde dalgalandırarak madalyalar kazanmak istiyoruz” dedi. 
Haber: Vedat Meral