TKDK PROJE BEKLİYOR

    Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Başvuru tarihleri ise 6-28 Eylül tarihleri arasındadır.
    Çağrı İlanını ile birlikte kurum uzmanları tarafından birçok ilçede tanıtım toplantıları düzenlendiği belirtilirken, Toplantılarda desteklerle ilgili bilgi verildiği, proje hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiğiile ilgili hususlara da yer verilmiştir.
    İl KoordinatörüMustafa Yücel Ordu İlimize daha fazla proje desteği vermek için çaba sarf ettiklerini, Ordu’muzun kalkınması ve bu desteklerden daha fazla yararlanabilmesi için de yatırımcılarımıza çağrıda bulundu.
Bu kapsamda; peynir, tereyağı, yoğurt gibi süt ürünleriişleme tesislerine, et işleme, parçalama ve depolama tesislerine, su ürünleri işleme, depolama tesislerine ve fındık kırma, depolama ve paketleme gibi meyve sebze işleme tesislerine destek verileceğini ifade etti. 30.000 ila 3.000.000 Euro arasındaki yatırım tutarlarına %50 hibe desteği verileceğini aynı zamanda bu desteklerin KDV ve vergi muafiyetinin olduğunu belirtti