Sıfır Atık Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okullar arası başarı farklarını azaltmaya ağırlık vermek içim 81 İlde Sıfır Atık Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla okullarda kullanılmayan atık malzemeler değerlendirilerek 250 kütüphane yapılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda İlimizde Altınordu Pembe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesinde "Sıfır Atık Kütüphane" açılışı gerçekleştirildi.

Atık eşyaların dönüştürülmesiyle kullanıma uygun hale getirilen masa, kitaplık rafı, sehpa, koltuk, satranç takımı gibi malzemelerden oluşturulan kütüphanemiz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ve Şube Müdürümüz Mehmet Selim Sevim'in beraberinde okul müdürleri,öğretmenler ve öğrenciler tarafından gezildi.

Müdür Vargeloğlu "Atık malzemelerin hepsi değerlendirilip işlevselleştirilebiliyor. Aynı zamanda çevre dostu da diyebileceğimiz bu kütüphanelerimizde, öğrencilerimiz hem okuma alışkanlığını ve hem de sıfır atık bilincini kazanacaklar.Atık malzemeden yapılan kütüphaneleri yapma amacımız, çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak ve sıfır atığa dikkat çekmek. Böylece aynı zamanda çocuklarımızda çevre bilincini de geliştirmiş oluyoruz'' dedi.

Açılış sonrasında Müdür Vargeloğlu , idareci ve öğretmenlerle birlikte okulda bulunan resim galerisini ziyaret ederek, yürütülen faaliyetlerle, ilgili bilgi aldı.