PROGIDA SEKTÖR’DE BİR İLKE İMZA ATTI

    8 Mayıs’ta Ankara’da T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün teşrif ettiği ödül töreninde PROGIDA 2017 Verimlilik Proje Ödüllerinde Büyük Ölçekli İşletmeler Sürdürülebilir Üretim Kategorisinde Finale kalan 8 firma arasından Türkiye 3.lüğünü kazanmıştır. Faruk ÖZLÜ tarafından verilen ödül Progıda adına Genel Müdür Hakan Karakaş ve Proje Ekibi tarafından alınmıştır.
    Alınan ödül ardından, projenin sunumu proje ekibi tarafından törene katılanlara sunularak proje hakkında bilgi paylaşımı sağlandı.
    Her yıl Verimlilik Haftası nedeniyle geleneksel hale getirilerek düzenlenen Verimlilik proje ödüllerine 6 ayrı kategoride 157 proje başvurdu. Projeler 31 bağımsız denetçiden oluşan 14 değerlendirme komitesi tarafından ön elemeye tabi tutuldu. Bunlardan 70 üzerinde puan alan 92 proje yerinde saha ziyareti yapılarak incelemeye alındı. Son aşamada yarışma jürisi, Büyük Ölçekli işletmeler, Orta Ölçekli İşletmeler, Mikro Ölçekli İşletmeler ve Kamu sektörü olmak üzere 4 ayrı kategoride 5 er adet finalist belirlenerek final jürisine kalmıştır. Her gruptan finale kalan 5 firmadan 3 tanesi Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük olmak üzere ödüllendirilmiştir.
    Fındık sektörü ve Karadeniz bölgesi adına bir ilke imza atan Progıda bu sektörde yaptıkları geliştirmeler ile artık Dünya standartlarında mükemmel fabrika olma yolunda ilerliyor. 
(AFİŞ)