Ordu'da sel felaketi !

Metrekareye yer yer yaklaşık 80 kg yağışın düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldi. Ünye ilçesi Çevizdere mevkiinde bulunan Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüde sel nedeniyle çökme meydana gelmiş ve Devlet Karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Ünye'de Yiğitler Mahallesinde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişi yaralandığı ihbarının alınması üzerine, arama-kurtarma ekiplerince olaya anında müdahale edildi ve 112 acil ambülans ekiplerince saat 15.00 itibariyle yaralılara ulaşılarak, müdahalede bulunuldu. İlk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.   

Ünye'de Cevizli Mahallesinde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan Turhan Şahin isimli vatandaşımızı kurtarmak için iş makineleri devreye sokulmuş ve Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter talebinde bulunulmuş ve yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşımız kurtarıldı. 

Ünye Cevizdere mevkiinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 

 Perşembe'yebağlı Medreseönü/Çandır mahallesinde evinde mahsur kalan Aydın Serdar isimli vatandaşımız arama-kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Perşembe ve Fatsa ilçelerinde risk altında bulunan 8 konut tedbir amaçlı tahliye edildi.

  Fatsa Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirildi. Tahliye edilen fındık işçileri için Kızılay’dan 100 çadır ve 300 battaniye talebinde bulunuldu.   

Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen çok sayıdaki su baskınlarına, başta belediyeler olmak üzere AFAD ekipleri müdahale ederek, su tahliyesi yapılıyor.

115 su baskını ihbarı iletilmiştir. 94 su baskını tahliye edildi. 231 personel, 31 motopomp ve 24 dalgıç pompa ile birlikte su baskınına uğrayan konut ve işyerlerinin tahliye işlemleri yürütülüyor.

 Ayrıca, oluşan heyelanlar nedeniyle kapanan yolları açma çalışmaları belediyeler, Karayolları, DSİ gibi kamu kurumlarına ait iş makineleri ile sürdürülüyor.

Aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarları ve mağduriyetleri en kısa sürede gidermek üzere Valiliğimizin koordinesinde Devletin tüm imkanları seferber edildi. Ayrıca, Ünye de özel iş makinalarına el konuldu.