ÖNCE SEYİT TORUN, OLMAZSA İDRİS NAİM ŞAHİN

CHP'nin Ordu'da adayı Seyit Torun mu yoksa İdris Naim Şahin mi olacak soruları hala belirsizliğini koruyor. CHP Ordu eski İl başkanı Av. Atilla Şahin ise konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Cumhuriyet Halk Partisi benim kişisel görüşüme göre öncelikle kendi evlatlarına sahip çıkmalıdır diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti; ''Ordu'da büyükşehir belediye başkanlığına en yakın, kazanma potansiyeli en yüksek olan kişi kuşkusuz ve tereddütsüz Seyit Torun'dur. Nitekim, 19 ilçe başkanı ve bütün il örgütünün ortak kararı ile Ordu'da Seyit Torun'u büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istediğini genel merkeze iletmiştir. Dolayısıyla Seyit Torun'unun da bu görevden kaçmaması gerektiğini düşünüyorum. Tekrar söylemek istiyorum, kazanmaya en yakın aday bence Seyit Torun'dur'' dedi.

''Seyit Torun 230 bin oyu geçebilir''

Şahin; ''Zira bir önceki seçimde Ak Parti'nin en güçlü olduğu dönemde bile Seyit Torun yaklaşık 155 bin oy aldı. Seyit Torun'un bugün 220-230 binleri geçebileceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de özellikle Ordu'da ekonomik sıkıntılar artık hat safhaya çıktı. Ordu günümüzde ülkenin en fakir illerinden biri durumunda. Burada kişi başına düşen milli gelir 5 bin dolar seviyelerinde. Bu çok komik ve çok düşük bir rakamdır. 4 kişilik bir ailede aylık bin dolar bile değil. Bu şu demektir; Ordu'da yaşayan insanlarımız açlık sınırındadır. Ve insanlar bunun tepkisini de bir şekilde gösterecektir ben buna inanıyorum. Ak Parti'nin kaybetmeye bu kadar yakın olduğu bir noktada, benim gönlümden geçen Seyit Torun'un Ordu'da büyükşehir belediye başkan adayı olmasıdır'' dedi. 

''İdris Naim Şahin'in İYİ Parti çatısı altında kazanma şansı var''

Şahin; ''İdris Naim Şahin konusunda ise benim kişisel düşüncem şudur; Cumhuriyet Halk Partisi tabanı öncelikle kendi öz evlatlarına sahip çıkmak ister. Bu nedenle, İdris Naim Şahin  önceden İçişleri Bakanlığı yapmış ve Ordu'da bazı kesimler tarafından çok seviliyor olabilir ama Cumhuriyet Halk Partisi tabanı birden bire hemen ısınamaz, bunu kabullenemez. Dolayısıyla buna karşı bir direnç ve bir tepki her zaman oluşur. Bu çok doğaldır. Sosyal medyada ve birçok yerde duyuyoruz, 'Siz kazanmak istemiyor musunuz? Niye karşı çıkıyorsunuz' diyenleri. Açık konuşmak gerekirse kişisel fikrimi sorarsanız ben de karşı çıkıyorum. Çünkü aday olarak çıkabilecek benim kendi adayım varken, dışarıdan ithal aday neden arayayım. Eğer Seyit Torun kesinlikle aday olmam diyor ise, İdris Naim Şahin olabilir mi? Evet, olabilir. Ama bu durumda ise Cumhuriyet Halk Partisi tabanı gönül rahatlığıyla oy veremeyeceği için bence Samsun'da, Trabzon'da olduğu gibi Ordu'da da İYİ Parti ittifakı altında, İYİ Parti çatısı altında seçime girerse kazanma şansı olabilir diye düşünüyorum'' dedi. Haber: Emrah Karakuş