Kaldırımlar, yayalar hariç herkesin

    Kullanım hakkı tamamen yayalara ait olan kaldırımların duyarsız vatandaşlar tarafından işgal edilmesine son verilmesini isteyen Altınordulular, kanayan yara haline gelen bu soruna yetkililerin biran önce çözüm bulmasını istediler.
    Kaldırım işgalleri, Altınorduluları çileden çıkartıyor
Altınordu'da kaldırımların yayalara ait yürüme alanları olduğu bilinci bir türlü oturmuyor. Araçlar kaldırımlara park ediliyor, esnaflar malzemelerini kaldırımlara diziyor bunlar ise yayalara yürüme alanı bırakmıyor. Bu yetmezmiş gibi birde şehrin ana arterlerinde yapılan binaların inşaat malzemeleri de kaldırımlara konulunca durum iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Özellikle engelli vatandaşların kaldırımları kullanması ise neredeyse imkânsız hale geliyor.

Yayalar hariç
herkesin
    Altınordu’da birçok esnaf, lokanta ve çay ocaklarının yaptıkları işgaller nedeniyle vatandaşlar kaldırımlarda yürüyemez hale geldi. Yaya kaldırımlarının işgal edilmesi dolayısıyla yollarda yürümek mecburiyetinde kalan insanlar, hem trafiği hem de kendi can güvenliklerini tehlikeye atıyor. Birçok caddede yayalar kaldırımı kullanamıyor. Özellikle yürüme alanının dar olduğu caddelerde kaldırımda teşhir edilen ürünler yayaları tehlikeye atıyor. Kaldırımı kullanamayan yaya, yola iniyor. Kaldırım ve caddelerde direk, duba, çöp tenekesi ve park etmiş araçlara vatandaşın tepkisi giderek artıyor. 
Her gün aynı sorun
Bazı esnaf ve işletme sahiplerinin yayaların yürüdüğü kaldırımlara koyduğu sebze kasaları, buzdolapları, masa ve sandalyeler, vatandaşların yaya yolunda yürümelerine engel olurken, yetkililerin bu tür işgallere göz yumması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Kullanım hakkı tamamen yayalara ait olan kaldırımların duyarsız esnaf ve işletmeciler tarafından gasp edilmesine son verilmesini isteyen vatandaşlar, kanayan yara haline gelen bu soruna yetkililerin bir çözüm bulmamalarına tepki göstererek, "Kaldırımlarımızda yürüyemiyoruz. Her yer işgal altında. Buna bir çözüm bulunmalı. Yetkililer önlem almıyor. Altınordu'da bulunan birçok mağaza, kaldırımları adeta dükkân gibi kullanıyor. Yetkililer bunların takibini yapmıyor. Esnafın bazıları da adeta dükkânının önündeki kaldırımı da almış gibi hareket ediyor. Yürümeye yer kalmıyor. Bunların da denetlenmesi gerekmez mi? Bizler yıllardır bu işgallerden dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Ama önlem alan, çözüm bulan olmuyor. Yetkililer neyi bekliyor? Bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için ellerini taşın altına koyarak, yasaları ve görevlerini uygulasınlar. Vatandaş olarak tüm beklentimiz bu" şeklinde konuştular.
Haber: Vedat Meral