Kabuğu kendisinden pahalı

    Kış ayları ile birlikte vatandaşlar, yakacak ihtiyacını karşılamak için oduncu ve kömürcülerde yoğunluk oluşturuyor. Son zamanlarda odun ve kömüre alternatif olarak piyasaya giren fındık kabuğu ise son iki yılda yüksek fiyatlarından satılıyor. Genellikle fırıncılarda kullanılan ve son zamanlarda evlerde de yakılmaya başlanılan fındık kabuğu Ordu’da kilogramı 43 kuruştan alıcı buluyor.
    Altın ordu ilçesinde  fındık kabuğu satıcılığı yapan esnaflar,  fındık kabuğundaki fiyat artışının fındığın pazara inmemesinden kaynaklandığını belirtti.

Kilosu 43 kuruş
    Fındık kabuğunun geçen yılki fiyatlarla benzerlik gösterdiğini ve fiyatlarda ilerleyen günlerde daha fazla artış yaşanabileceğini dile getiren satıcılar, "Eskiden beri Ordu ve diğer illerde özellikle sobalı evlerde fındık kabuğu yakılmaya başlandı. Bu nedenle değerli bir yakacak oldu. 2014 yılında yaşanan zirai don sebebi ile fındık olmamıştı ve buna bağlı olarak fındık kabuğu fiyatları oldukça yükselmişti. Bu sezon fındık rekoltesinin düşük olması kabuk fiyatlarını artırdı. Fındık kabuğu fiyatlarının değişmemesinde en önemli etki ise üreticinin fındığını pazara indirmemesi oldur" dedi.Haber:Vedat MERAL