KIZILAY DESTEĞİ İLE YAPILAN ANAOKULUNUN TEMELİ ATILDI

    Anaokulun temel atma törenine Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, CHP İlçe Başkanı Onur Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
     Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya yaptı. 
     Atinkaya yaptığı konuşmada, “Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilkokula hazırlanırken paylaşmayı dayanışmayı sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenme ile ilgili ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır. Bu dönem araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar daha hızlı başarılı bir gelişim gösterirler. Bu amaçladır ki 2017-2018 eğitim öğretim yılında itibaren 54 aylık çocuklarımızdan okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecektir, bu durum göz önüne alındığında temelini attığımız Anaokulunun önemi bir kez daha anlam bulacaktır.” dedi.

“0-6 YAŞ ARASI 
ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ HIZI DİĞER YILLARA
 KIYASLANACAK 
ÖLÇÜDE DEĞERLİDİR”
    Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları ise yaptığı konuşmada, “Okulumuzun Fatsa'ya kazandırılmasında bize yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen Ordu Valiliğimize, Fatsa Kaymakamlığımıza, Ordu il ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Fatsa Belediyemize ve diğer kamu kuruluşlarına teşekkür ederim. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın öncülüğünde başlayan sonrasında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın eşi hanımefendi Semiha Yıldırım'ın himayesinde genişleterek 81 ilde 81 Anaokulu projesinde dönüşmüştür. Bu okullardan üç tanesi İzmir, Erzincan ve Fatsa ilk etapta bitirilerek Türkiye genelindeki projelerin başlangıcı olarak start alacaktır. Okul öncesi eğitimin önümüzdeki günlerde zorunlu eğitim kapsamına gireceği bu dönemde 0-6 yaş arası çocukların gelişimi hızı diğer yıllara kıyaslanacak ölçüde değerlidir. Bu yaşlarda çocuklarımıza verilen kaliteli eğitim bir ömrün sermayesi olabilir. Türkiye'nin önceliği ve en önemli konusu eğitimdir. Türk Kızılayı yardım ve kan alım programlarının yanında eğitim amaçlı sosyal sorumluluk projeleri göstermiş olduğu başarılarla ülkemizde kendisini kanıtlamıştır.” diye konuştu.
    Yapılan konuşmaların ardından anaokulunun temeline protokol üyeleri tarafından beton mikserinin cihazının düğmesine basılması ile beton dökümü gerçekleşti.

(AFİŞ)