Genç çiftçiler dikkat, 5 Mayıs son!

    Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferda Yıldırım, gazetemize yaptığı açıklamada, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği verildiğini hatırlattı.
    Bu destekten yararlanmak isteyenlerin 5 Mayıs tarihine kadar başvuru yapması gerektiğini belirten Yıldırım, “7 Nisan tarihinde başlayan başvurular 5 Mayıs 2017 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. İlk başvuru, internet üzerinden gencciftci.tarim.gov.tr ‘den veya Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapabilecekler” dedi. 
    Yıldırım, Genç Çiftçi projesinden yararlanmak için gerekli şartlara ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Tebliğin yayımlandığı 31 Mart 2017 tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış olmak, okur-yazar olmak, başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışan olmamak. Örgün eğitime devam ediyor olmamak. KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak. Hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesisi yapımı ve hayvan alımı konulu proje başvuruları için 31 Mart 2017 itibari ile 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaş’tan fazla hayvan sahibi olmamak. Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği konulu proje başvuruları için 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında 2016 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi hakkında tebliğ kapsamında; hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş veya Değerlendirme Komisyonunca başvurusu reddedilmiş olmamak, aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak. Bu koşullar başvuru yapacak kişilerin eşleri için de geçerli olacak.” 
    Genç çiftçi hibe desteğinde kesin başvuru aşamasında istenen belgeler ise şu şekilde: “Nüfus cüzdanı fotokopisi, ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan belge, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmadığına dair kendisine ve eşine ait onaylı belge, başvuru dilekçesi. (Yazılım programı üzerinden),  proje tanıtım formu. (Yazılım programı üzerinden), 31 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğin ekindeki “taahhütname”, diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi, (okur yazarlık belgesi ve diploma örnekleri, aslı görülmüştür olarak veya onaylı olarak kabul edilmiş olması gerekir. Okul terk (tasdikname) belgesi program kapsamında okur-yazar belgesi olarak kullanılabilecektir. Okullardan alınan “okulumuzdan mezun olmuştur.” ifadesi olan belgeler kişiye ait beyan olup sonrasında başvuru sahibinin örgün eğitime (açık öğretim – açık lise hariç) devam ettiği tespit edilir ise başvuru reddedilip gerekli yaptırım ve cezai işlemler uygulanacaktır.”  (AFİŞ)