FATSA'DA YOĞUN KAR MESAİSİ

  Fatsa şehir merkezinde kar nedeniyle kapalı yol bulunmazken 2 küreme ve tuzlama aracı, 5 Beko Loder, 1 Loder, 1 greyder ve 3 tane elle tuzlama ekibi mesai merhumu gözetmeksizin karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.
  Kırsal mahallelerde ise ana yolların tamamı açık durumda. 7 grayder, 9 Beko Loder, 3 Loder ve 3 tuzlama aracı karla mücadele çalışmasına kırsal bölgelerin ara yollarında devam ediyor.
 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Kar yağışı sonrası kırsal mahallelerde sahil ve sahile yakın bölgelerde 20-25 santimetre yüksek kesimlerde ise ortalama 50-70 santimetre kar kalınlığı oluştu.
  Kar yağışı öncesi Meteoroloji verilerini dikkate alarak önlem alan Fatsa Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 esaslı çalışarak hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerde kapanan yolları açtı. 
  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Bolaman havzasında 35, Elekçi havzasında 42 mahalle olmak üzere toplam 77 kırsal mahallenin bulunduğunu belirterek, “Karla mücadele ekiplerimiz, olumsuz hava koşullarına karşı koordineli olarak çalışmalarını yürüttü. Tüm şehri etkisi altına almasına rağmen özellikle yüksek kesimlerde evlerine ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımızın, yol açma çalışmalarımızla evlerine güven içerisinde ulaşmalarını sağladık. Gece, gündüz demeden fedakarca görev yapan belediye ekiplerimiz, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi 7/24 canla başla çalışmasına devam etmektedir.  Kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ederim.” dedi.