FATSA AİLE OKULU PROJESİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

  Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde 25 ailenin katıldığı Aile Okulu Projesinde ilk eğitimi Uzman Drama Eğitmeni Naile Şahin verdi.
 
“AMACIMIZ AİLELERİMİZİN ORTAK SORUNLARINA HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ARAMAK”

Fatsa Aile Okulu Projesi ile ilgili bilgi veren Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Madran eğitimlerin haftada bir akşam  saat 19.00-20,30 arası gerçekleştirileceğini belirterek, “Amacımız Fatsa ilçemizdeki yaşayan ailelerimizin ortak sorunlarına hep birlikte çözüm aramak bilimsel yöntemlerle çiftlerimize eğitim vermek. Eğitimlerimiz sohbet, soru-cevap, atölye çalışmaları ve drama oyunları şeklinde olacaktır.  Aile Okulu Projemize katılımcı olarak evli çiftlerimiz, evlenmeyi düşünen adaylarımız yer alıyor. Sürekli katılım sağlayan çiftlerimize 8. hafta sonunda çekiliş yaparak Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerde ücretsiz üyelik hediye edilecektir.” dedi.

13 AYRI KONU

Aile Okulu Projesi eğitimlerinde konu başlıklarını da açıklayan Madran, “Eğitimlerimizde eşler arası doğru iletişim, eş ve çocuklar arası etkili iletişim, eşler arası doğru bilinen yanlışlar, çocuğuma yaşına göre nasıl davranmalıyım, ailede mutlu cinsel yaşam ve mahremiyet eğitimi, çocuklarda ve yetişkinlerde doğru internet kullanımı, ailede  ekonomiyi doğru oluşturabilme, nefes egzersizleri, kendini keşfetme sanatı, resimlerle çocuk ve yetişkin analizi, yaşam çemberi-öğrenci koçluğu, fiziksel rahatlama, manevi zenginliğimiz ve ruhumuzun dinlendirilmesi enerji çalışmaları konuları yer alıyor. Bundan sonraki günlerde sırayla alanında değerli uzman eğitimcilerimiz Psikolog İrem Bıçakçı Gezer, Psikolojik Danışman Muhammet Karamustafa, Yaşam Koçu Eğitimci Yazar Ercan Uçak, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa Oran, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı, eğitimlerini verecek. Proje kapsamında iki ayda bir Türkiye’de tanınmış tarihçi yazarlarımızda misafir konuşmacılarımız gelecek olup ailede sevgi iletişimi konusunda çiftlerimize gençlerimize seminer verecekler ve kitaplarını imzalatacaklar.” şeklinde konuştu.