BAŞKAN TEKİNTAŞ’TAN "8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" MESAJI

Mesajında, kadınların toplumun en değerli varlıkları olduğuna dikkat çeken Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kadınları koruyup kollamanın asli bir görev olduğunu belirtti. Son zamanda artan kadına şiddet olayları karşısında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tekintaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:   

“Bizim değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Hz. Muhammed (S.A.V) ’Cennet anaların ayağının altındadır’ buyurmaktadır. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak hepimizin asli görevidir. Kadınlarımız, toplumumuzun özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kadın olmanın önemine vurgu yapan ve toplum hayatı içerisinde karşılaştıkları zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır. Günümüzde siyasetten spora, bilimden sanata hayatın her alanında kadınlarımız vardır ve bu devamlılıklarını sürdürebilmek adına büyük çaba ve başarı göstermektedirler. Son zamanlarda artan kadınlarımıza yönelik şiddetin ve bizleri kaygılandıran insanlık dışı davranışların yok edilmesi adına herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.

Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında yanımızda olan, emekleriyle dünyayı güzelleştiren değerli kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyor kadına ve çocuklarımıza şiddetin olmadığı bir dünya diliyorum.”