Arıcılık sezonu açıldı

    Ülkenin hemen her noktasında olduğu gibi Ordu’da da arı yetiştiricileri, 2017 yılı bal üretim sezonunu açtı. Verilerin bu yıl bal üretiminin daha da verimli geçeceğini gösterdiğini dile getiren arıcılar sezon sonunda memleketlerine mutlu dönmeyi beklediklerini söyledi.
    Türkiye'de 100 bin tondan fazla bal üretiminin yapıldığını dile getiren arıcılar, bu sayede dünyada Çin’in ardından ikinci sırada olunduğunu ancak buna rağmen Avrupa’nın gerisinde kalındığını dile getirdiler.
"BAL DİYE, GLİKOZ
 SATIYORLAR"
    Sektörün en büyük probleminin tarım ilaçları ve sahte bal piyasası olduğunu dile getiren Ordulu arıcılar, "Bal diye glikoz satanlar ve bilinçsiz tarım ilacı kullananlar arıcılık için en büyük tehlikedir. Bu tür kişiler ticaretten men edilmelidir. Tarım ilaçlarının kullanımı ve anızların yakılmaması konusunda üreticilerin bilgilendirilmesi gerekiyor" dedi.
"DEVLET ARICILIĞI DESTEKLEMELİDİR"
    Arıcılıkta daha önemli bir konuma gelebilmek için devlet desteğinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken arıcılar,“17 kilogram olan kovan başı üretimimizi 30 ile 35 kilograma çıkartabilmemiz için devlet desteği kaçınılmazdır. Devlet arıcılığı teşvik etmeli ve desteklemelidir” dedi. 
    
Haber: Vedat Meral