ENGELLİ KÖPEK HAYATA YÜRÜTEÇLE TUTUNDU

Hayata tekerlekli yürüteç ile tutunan engelli köpeğini mutlu etmek ve eski günlerine geri döndürmek için elinden gelen her şeyi yapan Şakir Canlı ile konu hakkında konuştuk. Vicdanlı bir insan, bir hayvana çarpıp kaçmamalı diyen Canlı, şu ifadelere yer verdi; “Sanayi içinde bir araç, Hülya’ya çarpıp kaçtı. Kaza sonucu köpeğin arka ayakları sakat kaldı. Kaza herkesin başına gelebilir ama bir hayvana çarpıp kaçmak insalığa sığmaz. Eğer bir hayvana çarparsanız o hayvanı tedavi ettirmelisiniz. Sigorta şirketleri zaten hayvanın tedavi masraflarını da karşılıyor. Vicdanlı bir insan, istemeden zarar verdiği bir canlıyı yüzüstü bırakmamalıdır” dedi.

“Omurilik ameliyatı oldu”

Sözlerine devam eden Canlı, şu ifadelere yer verdi; “Kazadan sonra Hülya çok zor günler geçirdi. Samsun’da 35 bin liraya omurilik ameliyatı oldu. Zor ve ağır bir ameliyat geçirdi. Ayrıca psikolojik olarak da bir travma yaşadı. Onu böyle görünce çok üzülüyorum. Onu bir nebze olsa bile mutlu görmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum” dedi.

“Fatsa Sokak Hayvanları Derneği’ne teşekkür ederiz”

Sözlerini sürdüren Canlı, şu ifadelere yer verdi; “Hülya şu an özel olarak tasarlanan ortopedik yürüteç sayesinde hayata tutunuyor. Bu yürüteci ise Fatsa Sokak Hayvanları Derneği temin etti. Kendilerine bir  kez daha buradan teşekkür ederiz. Toplum içinde maalesef bilinçsiz ve duyarsız insanlar var ama iyi insanlar da var. Her şeye rağmen hâlâ iyi insanların olması ise umut verici” dedi.

“Havalar ısınınca Hülya’yı denize götüreceğim”

Sözlerini tamamlayan Canlı, şunları söyledi; “Hülya’yı çocuğum gibi bakıyorum. Besliyorum, gezdiriyorum ve yakından ilgileniyorum. Havalar ısınınca denize de götüreceğim. Onu suda yüzdürerek fizik tedavisi uygulayacağız. Hülya’yı yürüteç olmadan tekrar yürütmek için her şeyi yapacağız. Tek isteğimiz eski günlerine geri dönebilmesi” dedi

Özel Haber: Emrah Gemicioğlu