ENGELLİ ARACIYLA SİMİT SATARAK GEÇİNİYOR

Geçirdiği felç nedeniyle belden aşağısı tutmayan 60 yaşındaki Emirhadi Dağdır, engeline rağmen her gün çalışarak evine ekmek götürüyor. Motorlu engelli aracıyla sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan Dağdır, günün geç saatlerine kadar simit ve çay satarak geçimin sağlıyor. ‘Günde ortalama 100 lira kazanıyorum, ekmeğimi böyle çıkarıyorum’ diyen Dağdır, sözlerine şöyle devam etti; ''30 yıldır bu işi yapıyorum. Simit, poğaça, çay ve meyve suyu satıyorum. Bunların yanısıra bazen iskeleye balık tutmaya gelenlere çapari ve misina da satıyorum. Kazancım her gün değişiyor, kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Kış aylarında fazla kazanç olmuyor ama yine de işe çıkıyorum. Bahar ve yaz aylarında ise işler daha iyi oluyor. 
Engelli motoruyla gezerek çalıştığım için sabit olarak bir yerde bekleme yapmıyorum. Evde boş boş oturmaktansa hem temiz hava alıyorum hem de çalışıyorum'' dedi.
 
''Engelli maaşı yetmediği için çalışıyorum”

‘Gençlik yıllarımda geçirdiğim bir kaza sonucu 25 yaşımdayken iki bacağım da sakat kaldı’ diyen Dağdır, sözlerine şöyle devam etti; “Engelli maaşı alıyorum ama yetmiyor. Geçinmek için sadece emekli maaşı yetmediği için çay ve simit satıyorum. Hayat zor, hepimiz geçim kavgası veriyoruz” dedi.

“Talihsiz olaylar peşini bırakmıyor”

Sözlerine devam eden Dağdır, şu ifadelere yer verdi; “Zaten engelli olduğum için zor bir hayat sürüyorum. Geçen sene de bir trafik kazası yaşadım ve bir ameliyat daha geçirdim. Ameliyat olduğum için uzun süre çalışamadım. Şimdi yavaş yavaş kendime gelmeye başladım ve çalışmaya tekrar başladım. Elimden geldiğince çalışıyorum ve geçimimi sağlamak için uğraşıyorum” dedi.

Özel Haber: Emrah Gemicioğlu