72 YILDIR GÜNLÜK TUTARAK ZAMANA MEYDAN OKUYOR

Bir asır yaşındaki Hüseyin Aydoğan, ilerleyen yaşına rağmen hafıza sorunu yaşamıyor. Gençlere taş çıkartan bir hafızaya sahip olan Aydoğan, bunun sebebini ise günlük tutmaya bağlıyor. İlk olarak 1952 yılında günlük tutmaya başlayan ve o andan itibaren günlük tutmayı sürdüren Aydoğan, bazen yazdığı günlükleri okuduğunu ve o günleri tekrar yaşadığını ifade etti. İlerleyen yaşına rağmen herhangi bir sağlık problemi olmayan Aydoğan, gençlere de günlük tutmalarını tavsiye ediyor.

“Bir gün bile aksatmadım”

Uzun yıllardır günlük tutan Aydoğan, bu kapsamda sağlığı el verdikçe bu işi sürdürmeye devam edeceğinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi; “Çok uzun zaman önce günlük yazmaya başladım. 1952’den beri günlük yazıyorum. Genel olarak her akşam düzenli olarak o gün yaşadığım şeyleri yazarım. Ayrıca gün içerisinde ne yaptığımı ve nereye gittiğimi yani her şeyi  yazıyorum. O gün yaptığım işlerden tutun da gittiğim yerlere kadar en ince detayına kadar yazıyorum. Yazmaya çok alıştım zaten yazmazsam o akşam uyuyamam. Yazmadığım zamanlar huzursuz oluyorum” dedi.

“Okurken o günü tekrar yaşamış gibi oluyorum”

Her insan bazı günleri hep hatırlamak ister diyen Aydoğan, sözlerine şöyle devam etti; “Yazdığım günlükleri yıllar sonra okurken adeta hayatım gözümün önünden geçiyor. O zamanki gençlik yıllarım ve yaklaşık 15 yıl önce vefat eden eşimle gezmeye gitmelerimiz, alışveriş yapmalarımız, birlikte yaptığımız işler yani kısacası her şey gözümün önüne geliyor. Okurken bazen mutlu oluyorum, bazen üzülüyorum. Her şeyi hatırlamak hem bir ödül, hem de bir ceza olabiliyor” dedi.

Özel Haber: Emrah Gemicioğlu